Kontigent og avgifter

For å bli medlem i Våg FK, send en mail til Joachim Eriksen

KONTINGENT OG ØVRIGE AVGIFTER

Type avgiftBarn 7-9 årBarn 10-12 årUngd. 13 år ressursUngd. 13 utvikl.Ungd. 14-19 ressursUngd. 14-19 utvikl.Herre & Dame AVeteran (oldboys)Støttemedlem
Kontingent50,-50,-50,-50,-50,-50,-50,-50,-Valgfritt, minimum 50,-
NFF-lisens000000000
Treningsavgift000000000
Treneravgift000000000
Totalt50,-50,-50,-50,-50,-50,-50,-50,-Valgfritt, minimum 50,-

Kontingent dekker:

* Drakt
* Lagsutstyr (baller, kjegler, vester, etc.)
* Rabatterte priser på klubbtøy fra utstyrsleverandør
* Treningstid på flotte anlegg
* Forsikringer
* Trenings- og anleggsutgifter til Kristiansand kommune
* Kampavgifter til Agder Fotballkrets
* Administrasjonsavgifter til Agder Fotballkrets
* Dommerutgifter kretsseriekamper
* Administrasjonskostnader, strøm, trenertøy etc.
* Gratis lån av klubbhus til laget ditt (møter, avslutninger etc.)
* Gratis turneringer arrangert av Våg FK


Kontingenter og avgifter fastsettes av klubbens årsmøte, og følges opp av styret og administrasjonen.


Hva betyr NFF-lisens for 13-19 år?
Du kan lese mer detaljert om hva NFF sier om lisensen som er innført i 2020, nederst på denne siden.
Fotballforsikringen har de siste 10 årene forbedret seg kraftig. Samtidig har også antall innmeldte skader økt med nesten 700 (!) prosent.
Ikke fordi flere skader seg, men fordi flere melder inn skade, siden de får god hjelp gjennom Fotballforsikringen og Idrettens skadetelefon.
Inntil nå har denne forsikringen i fotballen vært gratis, mens den fremover må stå mer i forhold til hva man faktisk talt får av hjelp.
Til sammenlikning har håndballforbundet et lisenskrav på 1155,- per spiller. Fotballen må nå altså komme etter. Klubbene blir også pålagt en økning i betaling av lagsforsikringer.


NFF-lisensen som er innført i 2020
Fotballforsikringen har de siste 10 årene utviklet seg fra å være en dekning primært ved «død og invaliditet» til en idrettsforsikring med fokus på behandling, å forebygge og hjelpe spilleren raskest mulig tilbake på banen.

Tidligere hadde ordningen ingen frister for når behandling skulle starte og den baserte seg i hovedsak på at behandlingen skulle utføres i det offentlige helsevesenet. Spilleren selv måtte organisere sitt behandlingsløp. I dag har spillerne et betydelig bedre tilbud. Sentralt i ordningen er Idrettens skadetelefon som betjenes av helsepersonell med kompetanse på idrettsskader. Idrettens skadetelefon gir ikke bare råd om skadeforebygging og skadebehandling, men sørger også for at spilleren er sikret beste praksis i et faglig kvalitetssikret behandlernettverk på idrettsmedisin.

Fotballforsikringen gir nå dekninger ved akutte skader, belastningsskader og spiseforstyrrelser. Fristen for når utredning av diagnose skal starte er 3 dager i både grunn- og utvidet forsikring. Eneste forskjell på grunnforsikring og utvidet forsikring er at utøvere med grunnforsikring må vente i 60 dager på videre behandling.

Antall meldte skader har de siste 10 årene økt fra 975 til 6500. Det er ikke fordi flere skader seg, men derimot flere som melder skade da de nå får hjelp via Fotballforsikringen og Idrettens skadetelefon. Utviklingen innen medisin gjør at også flere typer skader kan behandles.

Inntil nå har grunnforsikringen for ungdom (13-19 år) vært gratis. Dette var basert på en helt annen ordning enn den som gjelder per i dag, og dette er ikke lengre bærekraftig.

Aldersgruppen 13-19 år utgjør 60% av alle lisensierte spillere og står for over 40% av alle skadeutbetalinger.
Forsikringsselskapenes profitt fra fotballforsikringen er blitt redusert i flere omganger, og nå er det avtalt en maksimal fortjenestemargin til forsikringsselskapet.

Forbundsstyret vedtok høsten 2018 at forsikringsordningen skulle være selvfinansierende, det vi si at fotballforbundet verken skal tjene eller tape penger på fotballforsikringen. Den prinsipielle innretningen ble diskutert på Forbundstinget 2019. Der ble det gitt tilslutning til at den gode forsikringsordningen for medlemmene til NFF skal videreføres. Når ordningen skal være selvfinansierende må lisensen for lagsforsikring og utvidet forsikring derfor settes i forhold til faktiske skadeutbetalinger, i tillegg til at det innføres en klubbforsikring for aldergruppen 13 til 19 år.